2011. július 12., kedd

Dzsepetto

Az utóbbi napokban, a Pinokkio aromájú desodorommal illatosítva, faszagúanérekhaza (egy 'sz' két szó) az úgy nevezett munkahelyemről..
Egy teljes hónapig teljesen ingyen faragok székeket, mint a jóisten egyetlen gyermekének nevelőapja, meg talán maga a kölyök Jézus. A helyiek szakmai gyakorlatnak hívják, én csak szivatásnak..
a meló amúgy tök jó! Számítógépen megtervezzük, (mármint egyenlőre ők) aztán a file bekerül egy CNC marógépbe, ami szépen körberadírozza a fölösleges faanyagot és a végén a bútorok darabjai hevernek a forgács alatt. Ezt aztán szépen összekopácsoljuk, és kész a szobadísze. Remek darabok. A cég 10 éve fut, kicsit retro, kicsit modern.
a bolt neve 'Unto This Last' biblikus idézet John Ruskintól, aki esszéjében lázadt az iparos forradalom negatív hatásai ellen.. ez megtetszett Olivier Geoffreynek, aki egy francia dizájner és megalapította egyetlen masinával működő, digitális műhelyét

http://www.untothislast.co.uk/

hát persze, hogy van ötletem hogy lehetne fejleszteni.. csak nem merem mondani, mert még új vagyok. a legjobb az egészben, hogy a munkafolyamat fejlesztséről, nem csak hogy mondhatom, de elvárják, hogy legyen ötletem. nagyon zsír.. vagyis olaj.. waxos olaj.. ezzel kell kezelni a fafelületeket.

Közben az egyetem véget ért. Két tök izgalmas hatalmas kiállításon kiraktam a cuccaimat.. egy párezer végzős diákkal egyetemben.. szét hízelegték az agyam az emberek.. senki nem karolt fel :) de még akármi lehet.. a riportot biztos láttátok már a dizájn blogomon

http://bergolazdesign.blogspot.com/

Egy másikat épp tegnap fejeztem be(Zií nem győzte javítgatni).. az utóbbi interjút leleveleztük :) interjú a vámpírral..

ja egy erős 4-est kaptam a diplomámra.. 2.1, ha ez nektek mond valamit,
itt egy kis segítség:

First-class Honours (1st)
Second-class Honours, upper division (2:1)
Second-class Honours, lower division (2:2)
Third-class Honours (3rd)
Ordinary-Degree (Pass)

más

a kedvesem nagyon ügyes a konyhában, elleste a recepteket és teljesen egyedül, nem is kérdez vissza, hogy is volt ez vagy az, csak lazán belehasít és szuper finom..

ezzel szemben nekem van egy kis szórás a minőségben.. többnyire, mikor elkezdek merészen improvizálni, na az nem jön be.. mindig ehető, de csak ritkán jobb mint az eredeti.. ha ragaszkodok a recepthez, akkor viszont elég fincsi

ja jövő hónapban összeállít egy könyvet rólam egy grafikus barátom. az utsó munkáját megnézhetitek itt.. persze a dizájner kislány jó alap volt, mert piszok tehetséges!

http://julianaroldao.com/#1565635/-Kristina-Gencaite-artist-book

most ezt olvassátok, megyek csinálom a polarsheep promo anyagot! még nem tudjuk ki nyeri a meglepit :D

tsók!

1 megjegyzés:

Ancilla írta...

szépeket csinálsz. Remélem tényleg élvezed a munkád!